середа, 7 жовтня 2015 р.

РУЙНУЄМО СТЕРЕОТИПИ: ПАДЄВИЙ МЕД

Європейці дуже високо цінують так званий "падєвий мед". Але в нашій країні його дещо бояться. І даремно! По-перше, сам продукт має приємний аромат і  смак. Не такий приторно-солодкий, як більшість сортів меду. А ще кристалізується дрібними кристалами, через що стає кремоподібним. Колір -  темно-бурштиновий (може навіть мати зеленуватий відтінок).

"Падєвий мед" є в основіі продукції фірми "Медовий місяць" (позиція "Мед з грецькими горіхами"). 
Унікальність цього меду у його складі - вміст природних антибіотиків  в 1.7 разів більше, ніж у квітковому. Кількість солей кобальту, заліза, фосфору, марганцю і азотистих білкових речовин перевищує в 3.5 рази. Висока поживність, підвищена кількість ферментів, мінеральних та інших речовин надають падевому меду особливих лікувальних властивостей.

Корисні властивості


Діє на організм, як пробіотик: Олігосахариди, присутні в паді діють як пробіотики, які сприяють збільшенню кількості корисних бактерій у кишечнику. Дуже корисно вживати падевий мед після прийому антибіотиків, які зазвичай використовуються для лікування бактеріальних інфекцій. Падевий мед покращує флору кишечника, а також сприяє підвищенню апетиту, що важливо для відновлення нормальної роботи шлунку після різноманітних шлунково-кишкових розладів. 


Сприяє усуненню вільних радикалів: завдяки високій концентрації антиоксидантів цей різновид  меду допомагає усуненню вільних радикалів, а отже і зменшує шкоду, заподіяну ними. Таким чином, вживання падевого меду сприяє оздоровленню і покращує загальний стан організму.


Має антибактеріальну дію: Падевий різновид  меду є  потужним антибіотиком через  велику кількість ферментів в його сладі. В результаті підвищеної ферментації організм ефективніше захищений від  бактерій.


Живить нервову систему: висока концентрація амінокислот і мінералів, таких як кобальт, марганець, цинк, фосфор і сірки сприяє додатковому живленню нервової  системи. Він навіть допомагає покращити функції мозку, а отже і інтелектуальні здібності.


Падевий мед отримують з паді. Падь – це солодка рідина, що виділяється залозами комах, які харчуються соками рослин або солодка роса (медвяна роса), що виділяється на значній кількості деревних порід (хвойних і широколистяних).

Ще один стереотип - "падєвий мед" і лісовий мед - це дещо різні речі. Падєвий мед бджолки збирають з паді, а лісовий - із квітів, що квінуть в лісі з самої весни і до пізньої осені. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ваш коментар з'явиться після його перевірки модератором