Європейці дуже високо цінують так званий "падєвий мед". Але в нашій країні його дещо бояться. І даремно! По-перше, сам продукт має приємний аромат і смак. Не такий приторно-солодкий, як більшість сортів меду. А ще кристалізується дрібними кристалами, через що стає кремоподібним. Колір - темно-бурштиновий (може навіть мати зеленуватий відтінок).
Падевий мед отримують з паді. Падь – це солодка рідина, що виділяється залозами комах, які харчуються соками рослин або солодка роса (медвяна роса), що виділяється на значній кількості деревних порід (хвойних і широколистяних).
Ще один стереотип - "падєвий мед" і лісовий мед - це дещо різні речі. Падєвий мед бджолки збирають з паді, а лісовий - із квітів, що квінуть в лісі з самої весни і до пізньої осені.
"Падєвий мед" є в основіі продукції фірми "Медовий місяць" (позиція "Мед з грецькими горіхами").
Унікальність цього меду у його складі - вміст
природних антибіотиків в 1.7 разів більше, ніж у квітковому.
Кількість солей кобальту, заліза, фосфору, марганцю і азотистих білкових
речовин перевищує в 3.5 рази. Висока поживність, підвищена кількість
ферментів, мінеральних та інших речовин надають падевому меду особливих
лікувальних властивостей.
Корисні властивості
Діє на організм, як пробіотик: Олігосахариди, присутні в паді
діють як пробіотики, які сприяють збільшенню кількості корисних бактерій у
кишечнику. Дуже корисно вживати падевий мед після прийому антибіотиків, які
зазвичай використовуються для лікування бактеріальних
інфекцій. Падевий мед покращує флору кишечника, а також сприяє
підвищенню апетиту, що важливо для відновлення нормальної роботи шлунку після
різноманітних шлунково-кишкових розладів.
Сприяє усуненню вільних радикалів: завдяки високій концентрації
антиоксидантів цей різновид меду допомагає усуненню вільних радикалів, а
отже і зменшує шкоду, заподіяну ними. Таким чином, вживання падевого меду
сприяє оздоровленню і покращує загальний стан організму.
Має антибактеріальну дію: Падевий різновид меду є
потужним антибіотиком через велику кількість ферментів в його
сладі. В результаті підвищеної ферментації організм ефективніше захищений
від бактерій.
Живить нервову систему: висока концентрація амінокислот
і мінералів, таких як кобальт, марганець, цинк, фосфор і сірки сприяє
додатковому живленню нервової системи. Він навіть допомагає покращити
функції мозку, а отже і інтелектуальні здібності.
Падевий мед отримують з паді. Падь – це солодка рідина, що виділяється залозами комах, які харчуються соками рослин або солодка роса (медвяна роса), що виділяється на значній кількості деревних порід (хвойних і широколистяних).
Ще один стереотип - "падєвий мед" і лісовий мед - це дещо різні речі. Падєвий мед бджолки збирають з паді, а лісовий - із квітів, що квінуть в лісі з самої весни і до пізньої осені.
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ваш коментар з'явиться після його перевірки модератором